Skip to main content

Is jouw website veilig!? #ssl #googlechrome

Sinds januari dit jaar waarschuwt Google in de Chrome browser bij webpagina’s zonder SSL certificaat, zodra bezoekers hier gegevens kunnen invullen. Volgens de huidige planning worden deze waarschuwingen over 10 dagen (24 oktober 2017) uitgebreid- zo zal er gewaarschuwd gaan worden bij alle onbeveiligde HTTP webpagina’s, en wordt de waarschuwing bij HTTP invulpagina’s ernstiger. Dit is onderdeel van het streven van Google naar HTTPS als standaard. HTTPS zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de browser van een bezoeker en een website, hiermee waarborg je de privacy van je bezoekers.

Welke waarschuwingen zijn er op dit moment?

Al vanaf Chrome versie 53 (de huidige versie is 59) zijn de security indicators na uitgebreid onderzoek aangepast. Vanaf Chrome versie 56 wordt er daarnaast actief gewaarschuwd zodra een webpagina waarop je gegevens kunt invullen niet is beveiligd met een SSL certificaat. Dit wordt nu weergegeven met een ‘i’ in de url balk waarop je kunt klikken voor meer informatie. Volgens eigen zeggen hebben deze aanpassingen veel effect op het gedrag van gebruikers: het invullen van wachtwoorden en creditcardgegevens via een onbeveiligde HTTP verbinding is sindsdien met 23% afgenomen.

Welke waarschuwingen komen er?

Vanaf Chrome versie 62, verwacht 24 oktober a.s., worden:

 • de huidige ‘i’ waarschuwing bij onbeveiligde invulvelden uitgebreid met de meer opvallende melding ‘Not Secure’.
 • de ‘i’ waarschuwing getoond bij alle HTTP pagina’s, ook als er geen gegevens ingevuld kunnen worden.

In een later stadium wil Google de i + Not Secure melding gaan tonen bij alle HTTP-verbindingen, dus ook op pagina’s zonder invulvelden. Omdat Google er vanuit gaat dat gebruikers van Chrome’s incognito-modus meer waarde hechten aan privacy, zal versie 62 in deze modus al direct deze melding gaan tonen bij alle HTTP verbindingen.

Hoe voorkom je waarschuwingen op jouw website?

Om waarschuwingen in Chrome te voorkomen heb je een HTTPS verbinding nodig, en hiervoor is een SSL certificaat nodig. Op dit moment maakt Google geen onderscheid tussen de verschillende soorten SSL certificaten, dus heb je voor het voorkomen van deze waarschuwingen aan een voordelig SSL certificaat zonder bedrijfsgegevens voldoende.

Hosting bij Remco Rhee Producties is altijd inclusief een ssl-certificaat en alle validatie-niveaus zijn bij ons te verkrijgen.

Better safe than sorry!

Voor jou én je bezoekers.

Let's make this
personal

Contactformulier

  Remco Rhee Producties

  Jan Steenstraat 6
  2023 AN  Haarlem
  The Netherlands

  remcorheeproducties.nl
  info@remcorheeproducties.nl

  +31 23 576 55 92

  KvK 67 364 845

  Vacatures

  remcorheeproducties.nl/vacatures


  Diensten en producten